Idol: TV-programmet och sångtävlingen

Vad har Kelly Clarkson, Danny Saucedo, Loreen, Darin och Linnea Henriksson gemensamt? Svaret är att alla har deltagit i den populära Tv-sända sångtävlingen Idol. Tv-programmet är en import från USA, där det började sändas 2002 under namnet American Idol. Kelly Clarkson utsågs till den första Idol-vinnaren någonsin och efter denna prestation var hennes sångkarriär var ett faktum. Två år efter premiären av American Idol hade programidén spridit sig över Atlanten och det visade sig bli en stor TV-succé i Sverige. Den förste svensk som fick den stora äran att titulera sig idolvinnare var Vännäs-sonen Daniel Lindström som duellerade mot Darin i finalen. Programmet har sedan sverigepremiären 2004 lyckats spotta ut nya stjärnor under hela tolv säsonger och vi hoppas såklart på fler.

Årets idolvinnare är korad

Årets säsong av succéprogrammet Idol bjöd på otroligt mycket känslor och framträdanden i världsklass. Under hösten har vi fått följa helt olika människor, med helt olika bakgrund, men med samma mål i sikte: att en dag bli en superstjärna. Juryn bestod i år av de två idolveteranerna Kirsti Tomita Torré och Anders Bagge, förra årets jurydebutant Nikki Amini samt årets debutant Alexander Kronlund. Efter en rafflande och färgsprakande final blev vikingen från Lindesberg, Chris Kläfford till slut den välförtjänta vinnaren av Idol 2017. Chris fick hela Sverige på fall redan på slutaudition, då han chockade alla med sin makalösa version av John Lennons ‘Imagine’. Det blev dessutom till allas glädje en favorit i repris, då han i finalen fick chans att sjunga samma låt för ett fullsatt globen och lyckades dessutom beröra en hel nation! Nu väntar ett nytt kapitel i Chris liv som artist och vi ser ivrigt fram emot debutalbumet!

Gör dig redo för nästa säsong

Tidigare års vinnare av Idol har haft en tendens att försvinna från publiciteten, medan personer som inte klarade sig ända fram har slagit igenom i större utsträckning. Vi hoppas innerligt att Chris Kläfford är ett undantag och att han kommer dyka upp, likt en trädknopp på vårkanten, när vi minst anar det. Medan Chris har fullt upp med att göra stor karriär får vi vanliga Svenssons nöja oss med att knega vidare i våra vanliga liv och invänta en rykande färsk säsong av Idol, hösten 2018. köp soffa billigt inför nästa omgång så du har hunnit sitta in den inför den nya leveransen av svenska popstjärnor som kommer att ske om cirka ett år. Passa på att fynda på mellandagsrean som står för dörren om bara någon vecka och upplev TV-året 2018 i en ny härlig soffa!