Musik på jobbet

Många tycker om att arbeta samtidigt som de lyssnar på musik. Det kan finnas flera anledningar till detta, från att man tycker att det förbättrar ens koncentration till att det helt enkelt blir trevligare att jobba om man får lyssna på musik som man tycker om. I dagens öppna kontorslandskap tjänar ett par hörlurar med musik i också en viktig funktion i och med att de blockerar störande ljud runtomkring, som kolleger som pratar, telefoner som ringer och människor som kommer och går.

För om man lyssnar på musik på jobbet ska man självklart göra det i hörlurar, och inte spela musiken högt ur högtalare. Detta för att visa respekt för sina kolleger, som kanske inte har samma musiksmak som en själv, och som kanske inte ens vill lyssna på musik. Faktum är att det i en undersökning utförd av Unionens medlemstidning Kollega kom fram att en tredjedel av alla de tillfrågade tyckte att musik på arbetsplatsen störde deras koncentration.

Även om man inte lyssnar på musik medan man jobbar, håller dock de flesta sannolikt med om att det är trevligt att ha lite musik på i bakgrunden i lunchrummet. Det enda problemet kan bli att man måste komma överens om vilken musik som ska spelas. Om du vill försöka övertyga dina kolleger om att lyssna på ditt favoritband, kan du alltid muta dem genom att beställa nya kaffemuggar till kontoret, med bandets logga på. Du kan enkelt beställa kaffemuggar med tryck på Medtryck.com.