Världens mest populära musiktävling

Ingen har väl lyckats undgå att höra om den stora musiktävlingen Melodifestivalen? Här ställer artister upp från hela landet och tävlar om vem som tar hem första platsen. I Sverige är denna musiktävling mycket stor och det är inte ovanligt att man samlas tillsammans med vänner och familj för att heja på sin favorit. Programmet är Sveriges mest sedda och ses av både barn och vuxna.

För att få chansen att ta sin låt vidare till världsscenen och Eurovision Song Contest måste man först se till att vinna det svenska folkets hjärta. En riktigt bra schlagerlåt bör vara enkel att komma ihåg och till skillnad från förr så är det idag tillåtet att sjunga på andra språk, vilket har gjort att låtar på engelska fått övertaget. Det finns dock en stor fördel med detta och det är att oavsett vart man kommer ifrån så har människor chansen att förstå texten och möjligheten att sjunga med.

Melodifestivalen har varit igång enda sedan år 1958 och Sverige har tagit sig vidare med riktigt bra artister under majoriteten av alla år som ESC funnits. Sverige och Spanien delar nämligen sjunde plats och har på så vis deltagit hela 55 gånger.